Skriti kotički slovenske Obale
Iz obmorskih mestec se vije vonj po ribjih dobrotah, avtentične istrske vasi pa s svojimi običaji navdušujejo vsakega, ki pride mimo/jih obišče.

Aktivnosti v okolici

Naši predlogi za izlet

Slovenska obala je čudovita v vseh letnih časih. Vabi z bližino morja, ki nudi pomirjajoč občutek, svežim zrakom, ki diši po soli in aromo mediteranskega zelenja.

Kaj početi? - Locap Group 1
2 km dolga pešpot na zdravilnem morskem zraku je primerna za sprostitev misli in lahkotno rekreacijo. Vzpon na Piransko obzidje, ki je nekoč služilo kot obramba pred Turki, nudi dih jemajoče razglede. Danes predstavlja še edini kraj na Slovenski obali, kjer je ohranjena tako izrazita podoba obzidanega mesta.
Kaj početi? - Locap Group 2
Srednjeveško mestece, prežeto z bogato zgodovino in umetnostjo, se ponaša s številnimi muzeji, galerijami in drugimi kulturnimi znamenitostmi. Dan pričnite s kavico v Mestni kavarni na Tartinijevem trgu. Poleg se nahajata Benečanka, najlepši primerek beneško-gotske arhitekture v Piranu in Občinska palača. Odpravite se do trga 1. Maja in se povzpnite do Cerkve sv. Jurija. Obiščite Mestno Galerijo, Pomorski Muzej Sergeja Mašera, Muzej podvodnih aktivnosti, Akvarij Piran ter Mediadom Pyrhani. Dan zaključite v enem od barov ob morju, kamor zahajajo domačini ter ob zvokih Jazz-a prisluhnite njihovim zgodbam.
Kaj početi? - Locap Group 3

Na naši recepciji so na voljo kolesa, s katerimi se lahko podate na pot proti solinam, kjer še danes poteka pridelava soli s tradicionalnimi orodji ter po izročilu staren sjirah 700 let. Razgibane kolesarske poti vas bodo popeljale v zaledje slovenske Istre, kjer vas čakajo nepozabne dogodivščine, prepletene z istrsko kulturo in mediteransko naravno pokrajino. Vsaj 16 urejenih kolesarskih poti, ki jih najdete v okolici čakajo na vas!

Kaj početi? - Locap Group 4
Predstavljajte si najlepši sončni zahod, šumenje morja in rahel vetrič na vašem obrazu. Temu dodajte še okusno prelpetanje darov morja in zalednih pokrajin, vonj in ravno pravi okus avtohtonih mediteranskih začimb in dišavnic. Okusite Piransko sol, Istrsko oljčno olje, sveže sadje in zelenjavo. Za povrhu vsega pa nadgradite svojo kulinarično doživetje s kozarcem malvazije, refoška ali drugega lokalnega vina. Privoščite si kulinarično doživetje v eni izmed restavracij in gostiln nekje v zaledju ali pa čisto v bližini vaše sobe.
Kaj početi? - Locap Group 5
Sprostite se, zajemite morski zrak in se predajte sproščujočim wellness tretmajem z morskim navdihom. Privoščite si masažo direkt ob morju ali pa se umaknite od kaotičnega vsakdana in se sprostite v popolnem miru Sečoveljskih solin. Naj bo vaš oddih na Obali oddih za dušo in telo. Fango, morska glina, različni tretmajo s solnimi terapijami in arome Sredozemlja vas bodo dvignile nad zemljo in vas zazibale v popolnoma sproščujoče ekstaze.
Kaj početi? - Locap Group 6
Srečni otroci – srečni starši – popoln dopust! Slovenska Obala ponuja nepozabno doživetje za celotno družino. Vaši otroci bodo doživeli veliko več, kot samo čofotanje v morju. Urejene plaže, številna igrala za majhne in velike, morski parki in številne prireditve so samo nekaj kamenčkov v mozaiku otroške ponudbe Slovenske Obale. Ayurvedska masaža za otroke? Čarobni svet školjk? Akvarij Piran? Ni problema – vse to boste našli v bližini naših namestitvenih enot.