Marina Portorož

Marina Portorož

Prva slovenska marina na območju nekdanjih solin varno leži na vzhodnem delu Piranskega zaliva, zaščitena pred vetrovi iz vseh smeri, kjer so razmere ugodne za varno plovbo ali preprost dopust v katerem koli letnem času.

Marina Portorož - Locap Group 1

Veliko lepih spominov je vedno prisotno v mislih vseh, ko razmišljajo o soncu in toplih dneh. Marina Portorož je zagotovo idealen kraj za poletne počitnice. Če želite preživeti nepozabne počitnice in poskrbeti, da boste imeli morje doživetij, je slovenska obala lahko odlična destinacija za vas.

Obstaja veliko zanimivosti, ki jih lahko doživite, da bi vaš oddih na morju postal nepozaben. V bližini Marine Portorož najdete različne plaže, rekreacijske površine, naravne in zgodovinske znamenitosti. Prva slovenska marina na območju nekdanjih Lucijskih solin danes obsega več kot 1.000 privezov v morju.  

Le korak od Marine Portorož najdete plažo v avtokampu Lucija ali na rtu Seča. Obiščete pa lahko tudi majhno in priročno plažo v sami marini. V kolikor si želite rekreacije boste v po nekaj minutni hoji prišli do športnega centra s tenis igrišči, namiznim tenisom in mini golfom. Sprehajalna pot iz apartmajskega naselja Marina Portorož, ob obali pa vas pripelje do središča Portoroža.  V Portorož se lahko odpravite na sprehod, v Piran pa na odkrivanje zgodovine in kulinarike. Spremljajočo gostinsko ponudbo, od osvežilnih napitkov in okusnih jedi z žara do vabljivih sladic, dopolnjuje tudi odlična restavracija v marini.  

Streljaj od apartmajev je tudi vse bolj priljubljena kolesarska pot Porečanka ali Parenzana, ljubitelje hoje pa lahko pot zanese do bližnjih Sečoveljskih solin ali do Forme vive. Če se boste odpravili peš na kratek izlet vam priporočamo obisk bližnjega Škvera, kjer popravljajo in izdelujejo lesena plovila ter Jernerjevega kanala z lesenimi privezi. Če želite obiskati mesto, je Portorož ali Piran pravi kraj za vas. 

Marina Portorož - Locap Group 2

Najboljši čas za obisk slovenske obale je v najtoplejših dneh. Najboljši meseci so julij, avgust, september in oktober. V teh mesecih lahko pričakujete, da bo sonce sijalo od jutra do večera. Kopalke in brisačo za plažo boste želeli spakirati, saj je obala odlično mesto za zabavo in sproščujoče kopanje.

Pogled iz apartmajev Marina Portorož, seže do bližnjega Portoroža in se konča daleč do obzorja, kjer se stikata modro nebo in valovanje morja. Vsi apartmaji zagotavljajo mirno in sproščeno bivanje le nekaj metrov od morja z opremljeno kuhinjo, dnevnim prostorom, dvemi kopalnicami in brezplačnim parkiriščem. Sedem hišk je poimenovanih po vetrovih Jadranskega morja – Burin, Levant , Ostro, Lebič, Maestral, Ponent in Garbin. V vsakem stolpiču najdemo po deset apartmajev različnih velikosti od 65 do 75m2, s teraso ali balkonom.

Poleg apartmajev ponuja Marina Portorož posebno doživetje na plavajočih hiškah oziroma Floating Houses. Bivanje v njih predstavlja inovativnost, visoko kakovost in ekskluzivnost s sodobno opremo in dizajnom. Luksuzne počitniške hiške vam bodo odprle vrata do novih in posebnih doživetij na morju.

Ti dvosobni plavajoči apartmaji na morju vas bodo navdušili s spodnjo teraso s prijetno vrtno opremo in zgornjim nadstropjem, kjer lahko uživate v zasebnem jacuzziju ter terasi za sončenje. Gostom plavajočih hišk ni treba skrbeti za svoje avtomobile, brezplačno varovano parkirišče je oddaljeno le 50 m.

Zanimivosti v okolici Marine

Forma Viva

Forma Viva je zbirka kamnitih skulptur. Nahaja se na prostem v parku polotoka Seča pri Portorožu. Zbirka je odprta cel dan in za ogled ni potrebno plačati vstopnine. Zbirka je nastajala v okviru mednarodnih srečanj kiparjev. Kiparji iz 30 različnih držav so v štiridesetih letih neprekinjenega delovanja pustili več kot 120 kamnitih kipov posejanih po slovenski Obali. Večina se jih nahaja v čudovitem zelenem parku polotoka Seča.

Marina Portorož - Locap Group 3

Sečoveljske soline

Sečoveljske soline stare več kot sedemsto let, nekateri avtorji pa prisegajo, da so znatno starejše. Nekoč so bile soline v Slovenski Istri povsod ob morski obali, danes pa so ohranjene le še pri Sečovljah in v Strunjanu. Danes so soline zaščitene z državno uredbo kot Krajinski park. Za obiskovalce je opuščeni del solin, ki mu pravijo Fontanigge najprivlačnejši, saj jih lahko tam pričakajo za slovenski prostor edinstveni prizori - veliko ptic, obsežni travniki slanuš in preko 100 opuščenih in porušenih solinskih hiš.

Marina Portorož - Locap Group 4

Kanal svetega Jerneja

Kanal svetega Jerneja je dovodni kanal Sečoveljskih solin in je v preteklosti ob plimi zagotavljal dotok morske vode do sečoveljskih solin, danes pa v glavnem služi za priveze manjših plovil. Dolžina kanala od ustja do mostu na vhodu v soline je okoli 2200 m. V naselju Seča je čez kanal zgrajen edini most, ki omogoča dostop do Sečoveljskih solin. Pešci in kolesarji lahko tu uživajo ob ozki poti ob kanalu, ki delno poteka po trasi nekdanje ozkotirne železniške proge Porečanke, ki je povezovala Trst in Poreč

Marina Portorož - Locap Group 5

Škver

Pred izlivom v Piranski zaliv se kanal Svetega Jerneja končuje z večjo plitvo laguno. Tam deluje ohranjeni škver v slovenskem delu Istre. Škver je manjša ladjedelnica za tradicionalna lesena plovila. Način izdelovanja in vzdrževanja lesenih plovil ter obrtniška tehnologija dela v celoti ohranila do danes. Zasluga gre posameznikom, ki so tako nekoč kot danes ljubili morje in lesena plovila ter so škver potrebovali za vzdrževanje plovil.

Marina Portorož - Locap Group 6

Kolesarska pot Parenzana

Parenzana je bila poimenovana ozkotirna železniška proga, ki je povezovala 33 Istrskih krajev od Trsta do Poreča. Železnica je bila ukinjena leta 1935. Ob stoletnici otvoritve proge je nastal projekt obnovitve Parenzane kot kolesarske poti. Revitalizirali so 80 km trase, z integracijo Hrvaško-slovenske turistične ponudbe. Kolesarksa pot povezuje vsa tri obalna mesta. Odkolesarimo jo lahko v nekaj urah. Primerna je tudi za družine, ker nima večjih naklonov.

Marina Portorož - Locap Group 7

Plaže

Plaža na otoku v Marini Portorož

Marina Portorož se lahko edina pohvali z otokom ob slovenski Obali. Ta ponuja veliko več kot razgled na Portorož. Plaža na otoku je opremljena s tuši in urejenim dostopom do morja. V bližnjem lokalu na plaži poleg pijače lahko tudi kaj prigriznete. V bližini se nahaja otroško igrišče, ki zagotavlja varnost otrok in sproščeno kavo za starše. Otok ponuja še dve odbojkarski igrišči na mivki, ki sta zaradi umetne razsvetljave odprti v poletnem času pozno v noč.

Marina Portorož - Locap Group 8

Plaža ob bazenu Marine Portorož

Prepustite se zdravilni moči sonca, plaže in bazena. Le korak do morja v portoroški marini, daleč stran od mestnega vrveža se nahaja zunanji bazen ob restavraciji Laguna. Presesnetite vaše otroke ali pa se zgolj ohladite v vročih poletnih dneh. Plačljiv bazen je odprt v času poletne sezone. Termin odprtja pa je odvisen od vremena ter hitrosti prihoda in odhoda poletnih temperatur.

Marina Portorož - Locap Group 9

Plaža v avtokampu Lucija

Ob Marini Portorož stoji sodobno opremljen Avtokamp Lucija s trgovino, barom in restavracijo. Kamp razpolaga s kopališčem in vključuje raznovrstno ponudbo; vodni športi, otroško igrišče s peskovnikom, gugalnico in toboganom. Plaža je kamnita in travnata. Skozi kamp poteka tudi sprehajalna pot, ki povezuje Portorož s Sečoveljskimi solinami.

Marina Portorož - Locap Group 10

Plaža na rtu Seča

Polotok Seča je naravna ločnica med turističnim Portorožem in krajinskim parkom Sečoveljske soline, okoli polotoka je speljana urejena sprehajalno-kolesarska pot. Na robu rta je divja plaža, ki je priljubljena točka za turiste in domačine. Del plaže je skalnat, del pa prodnat in je prilagojen za družine z otroki. Ko se naveličate ležanja na soncu, se lahko sprehodite po bližnjem travniku in uživate v razgledih na Portorož in ostalo okolico. V vetrovnih dneh pa lahko opazujete adrenalinske vragolije na vodi saj je pripljubljena točka tudi med widsurferji in kajtarji.

Marina Portorož - Locap Group 11
click to enable zoom
Nalagam
Ni najdenih rezultatov z željenimi lastnostmi.
odpri zemljevid

Prva slovenska marina na ozemlju nekdanjih solin

Namestitve v Marini Portorož

Privoščite si bivanje v Marini Portorož v luksuznih apartmajih s parkiriščem ali pa doživite plavajoče hiške na vodi.